Hei dere :)

I dag tar vi en tur inn på kjøkkenet igjen, hvor vi denne gangen skal lage noe sunt og godt. Nemlig glutenfrie frø knekkebrød.
Disse knekkebrødene er ikke bare godt for kroppen men smaker også kjempe godt.

12716304_10153292947307595_8145789393401326004_o

Her er hva dere vil trenge:

1/2 kopp linfrø
1 kopp solsikkefrø
1 kopp gresskarkjerner
2 kopper glutenfri havregryn
2  1/2 kopper sesamfrø

+ Kokende vann (må tilpasses til deigen)

Start med å helle linfrø, havregryn og sesamfrøene i en bolle, og tilsett kokende vann imens du rører sammen til en passe kompakt deig.
Havregrynet vil etter en liten stund bli klebrig, når dette skjer så tilsetter du mer vann.
Det er litt vanskelig og gi noen spesifikke mål for dette, men føl dere frem og se på deigen deres om den er for tørr.

12698690_10153292946812595_3462556100623765611_o12045580_10153292946352595_3067555846524007717_o

La blandingen stå i ca 30 minutter og sjekk underveis om du må tilføre mer vann, da dette trekker seg inn.
Tilsett solsikkefrø og gresskar kjernene og rør de godt inn.
Når deigen er passe klebrig og har fått stå å svellet en stund (ca 10min), så er vi klare for å stekke knekkebrødene.

12710787_10153292946797595_3857141543118826610_o12719389_10153292946952595_6224165086388501986_o

Dekk et stekebrett med bakepapir, og smør deigen utover bretter så tynt og jevnt som mulig.
Husk og trykke det godt sammen, så det henger sammen godt.

10636888_10153292946977595_3913174749849665469_o12747423_10153292947047595_9107020761604386738_o

Stek i 10 minutter på varmluft 200 grader. Etter 10 minutter ta ut brettene og skjær de i firkanter (eller ønsket form) med en pizzarulle.
Sett de så inn igjen, stek de i ca 30 minutter, ta de så ut og sjekk om de er blitt tørre nok på begge sider, til å legges over på en rist.
Hvis ikke lar du de steke i ca 10 minutter til.

12697421_10153292947082595_7920332313450571780_o12711227_10153292947227595_2731367212365294494_o

Legg knekkebrødene på en rist og inn i ovnen til de er ferdig stekt og ordentlig sprø. Ca 10-15 minutter ;)
La de så stå å hvile litt på kjøkkenbenken og kjøle seg ned før du tar en smakebit, eller pakker de ned :)

12748023_10153292947247595_7814357660802810623_o

Jeg håper dere likte denne oppskriften og at dere tester disse knekkebrødene ut selv :)
Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet eller på min facebook side ( Yourcarrie Facebook ) om dere prøver denne oppskriften, hva dere synes, eller bare for å si Hei :)

Håper dere får en fantastisk fin dag/kveld videre :) 
Vi snakkes! <3 

PS: En kjempe stor takk til Mamma for utrolig god hjelp til dette Blogg innlegget ;) Love you! <3