God Torsdag, folkens og velkommen til et spesielt bidrag av «This is Halloween». 

Hva er så spesielt med dagens blogginnlegg lurer dere kanskje på. Vel, idag er spesiell for meg på grunn av idag skal jeg ta dere med inn på kjøkkenet for å lage noe som jeg har hatt så lyst til å smake og lage, helt ifra jeg var liten jente som satt foran tvén og så på alle amerikanse serier du kunne tenke deg.
Så med min store kjærlighet for USA og det Amerikanse kjøkken, så skal ta dere med på mitt lille eventyr, min lille barndoms drøm i en husmor forpakning. Da vi idag skal bake Pumpkin pie <3

14691881_10153829856282595_653904513181459911_o

Her er hva dere vil trenge: 

– 1 boks condensed milk
– 2 egg
– 1 boks gresskar (gresskar pure)
– 1/2 ts salt
– 150g sukker
– 2 ts kanel
– 1/4 ts ingefær
– 1/4 ts allehånde
– 1/4 ts nellik
– 1/4 ts muskat
– Pai deig egnet for søt pai

Forvarm ovnen på 200g.

Start først ved å legge bakepapir i formen. Hvis du velger å bruke en ferdig deig slik jeg gjorde for dette innlegget så kommer ofte deigen på et bakepapir fra før.
Så da er det bare å rulle ut denne over pai formen med papiret ned. Forsøk å plasser deigen mest mulig på midten, slik at du får jevne kanter rundt hele.
Hvis deigen er litt for stor for formen, er det bare å fin justere litt, ved å skjære av den overflødige av deigen.

Da deigen ligger jevnt og dekker hele pai formen, skal vi ta en gaffel og stikke noen små gaffel trykk i bunnen av paien vår.
La få formen stå på benken imens du lager fyllet.

14712713_10153829856297595_7317201456326296074_o 14712946_10153829856352595_2325732925898811468_o

Snakker om fyllet, nå er tiden hvor vi skal lage det gode fyllet, som foresten lukter helt utrolig himmelsk ;)

Start med å blande den klassiske «pumpkin pie spice» blandingen som består av 2 ts kanel, 1/4 ts ingefær, 1/4 allehånde 1/4 ts nellik, 1/4 muskat. Bland denne sammen til en god blanding i en egen skål.

Pisk to egg i en litt stor bakebolle, tilsett så 2 ts med krydder blandingen og rør dette godt inn.
Tilsett resten av ingrediensene en etter en og rør godt sammen, til du får en jevn blanding.

Hell så blandingen over i formen og sett paien inn i ovnen. Stek den på 200 grader i ca en time, etter en time sett ned til 150 grader og la den stå til du kan stikke en kniv i midten av formen og den kommer ut ren.

14715713_10153829856302595_7325139191196164170_o14712852_10153829856557595_6325844054977165656_o
14711590_10153829856582595_8833673341569540677_o 14713081_10153829856397595_5259168433490412549_o

Ta så paien ut av ovnen og sett den til å kjøle ned på kjøkkenbenken. Oppbevar deretter i kjøleskap ;)
Server så med pisket krem eller hvis du er som meg kan du også servere den med vanilje is ved siden av.
Men jeg bestemte meg for å ta det litt mer tradisjonelt første gangen ;)

14682140_10153829856897595_3099591745831841938_o

Det har vært så utrolig morsomt å prøve meg ut på kjøkkenet og lage denne Thanksgiving favoritten som jeg har sett så utrolig mange ganger i endeløse filmer, serier og bilder :)

Jeg håper virkelig dere tester ut denne selv og at dere finner litt inspirasjon her i disse høst pregede bidragene jeg har inkludert i
«This is Halloween» i år ;D

Nå skal jeg snike meg og ta et stykke til av paien, også snakkes vi imorgen for mer sprell ;)