Helt siden jeg var liten jente, har lukten av min mors hjemmelagde surkål, gitt en god julefølelse.
Så i år bestemte jeg meg for at nå skulle jeg lage surkål til jul.
Lukten kom fort på plass, og jepp, det luktet barndoms jul.

Jeg tenkte derfor jeg skulle dele denne oppskriften her med dere :)

15284924_10153968715117595_8536903340847620283_n

Mamma`s surkål

2 store hvitkål hoder (finsnittet)
1,5 ss margarin
Ca 1 ts salt
2 ss karve
Ca 4 ss eddik (7%)
Ca 4 ss sukker
2-3 dl vann

Skjær kålhodene i to. Snitt det i tynne strimler med en ostehøvel.
Ha margarin i bunnen av en kjele.
Legg kål lagvis med salt og karve imellom lagene. Ha så i eddik og sukker, hell på med vann.

15327301_10153968715087595_8289616062031401651_n

Gi surkålen et godt oppkok, før du lar den småkoke i ca 2 timer.
Pass godt på så ikke den svir seg, og spe på med vann, så den ikke tørker ut.
Men pass også godt på at ikke den blir for fuktig.
Smak til med mer salt, eddik og sukker, så du får den så perfekt som du ønsker :)

15220129_10153968715497595_6381075456340288321_n

Håper dere alle fikk litt julestemning nå, og kanskje prøver dere på en hjemmelaget surkål til jul.
Lykke til :)

Vi sees snart igjen på Yourcarrie til mer deilige julegleder.

Ha en fin dag :)
Klem fra Wenche (Mammaen til Katarina)