Hey-Ho Halloween. Mamma is in the blog ;)

Titter innom for å ha et lite gjesteinnlegg…Halloween gleden smitter over når man bor i samme hus som halloween dronningen, Katarina. Haha ;)
Så her kommer en oppskrift på noen kjempe gode kanelboller, med en liten makeover (Det er jo kanelbollens dag i dag, hihi).
Denne oppskriften har jeg bakt etter siden jeg var en liten jente, så med oppskriften følger det mange gode minner! :)

 

Kos dere og ha en topp Oktober :) 

Klem Wenche (Mammaen til Katarina)

 

Mamma´s old school kanelboller får en makeover til Halloween

 

1,4 L hvetemel
1 ts kardemomme
1 dl sukker
50g gjær 
1/2 ts salt
150g margarin
5 dl melk 

 

Sukker
Kanel
Smør
Melis 

Vann
Konditor farge (oransje og grønn) 

 

Bland alt det tørre i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Smelt så margarin og bland melken i.
Arbeid alt godt sammen til du får en god og jevn deig, før du setter deigen til heving i ca 30min.
Når deigen har hevet ferdig, ta kjevla fatt og rull den ut til en jevn flate. Smør deretter på smør og dryss over sukker og kanel.
Rull deigen opp i en rull, og kutt den til passe store biter, ettersom hvor store dere ønsker å ha bollene deres. Her er første steget i hvordan vi skal gi disse kanelbollene en halloween makeover, ved å forvandle de om til små gresskar. Når dere legger opp bollene på stekebrettet, pass på å ikke dytte ned den siste delen av rullen. Ta heller og form den til en spis, slik at det ser ut som stilken på et gresskar (slik dere ser i bildet under).
La så bollene stå og heve på brettet i ca 25min, før dere pensler de på toppen med et egg og steker de på 225 grader i ca 15min, til de har fått en fin gylden skorpe.

 

 

 

Nå gjenstår det bare å la kanelbollene stå og kjøle seg litt, før dere dekorerer deres små gresskar med oransje og grønn melis.
Så er de klare til servering ;)

 

 

Følg med i morgen for dag 5 av «This is Halloween» <3