Hei folkens og velkommen til dag 16 av «This is Halloween» serien ;D

 

For dagens halloween inspirerte blogginnlegg har jeg lyst til å ta dere med på en liten «trip down memory lane», slik jeg har gjort tidligere i denne serien.
De av dere som har vært med meg på denne blogg-reisen en stund, husker kanskje at jeg i 2015 fortalte bakgrunnen for min kjærlighet til Halloween, og alt som er annerledes og spooky (Hvis ikke, så kan dere sjekke ut det innlegget Her )

 

I det blogginnlegget fortalte jeg dere om hvordan jeg har elsket halloween helt siden jeg var liten jente, og hvordan jeg alltid har sagt at jeg skulle vært født i Oktober i stedet for Juni.
Jeg ville ikke feire bursdagen min i Juni, for hvorfor skulle jeg ville feire bursdagen min på sommeren, når jeg kunne feire den i Oktober, med høst løv fallende ifra trærne, gresskar, spøkelser og hekser på hvert et hjørne. Utkledd med sminke ifra topp til tå og morsomme kostymer på.
Mamma ler alltid like godt hver gang jeg sier dette (for ja, jeg sier fortsatt det samme nå, som den gang). Det kan vel være en av grunnene til at Mamma arrangerte Halloween bursdag for meg da jeg fylte 9år. Jeg kan fortsatt huske at jeg tok på meg hekse kostymet mitt, dro den grå parykken på, og Mamma sminket meg med leppestift og karneval sminke ifra lekebutikken.
For meg, så betydde den dagen alt, og står fortsatt igjen i minnet mitt som en bursdag jeg alltid vil huske. Jeg husker jeg dro med meg venninnene mine til å stå utenfor døren til leiligheten vår, for å late som om vi gikk «knask eller knep», for å få godteri posene våre (yes, 90´s kid her altså!).
De trodde nok at jeg hadde mistet både vettet og synet på verden, men jeg levde meg inn i rollen og stod ivrig utenfor døren imens jeg ventet på at Mamma skulle lukke opp med godteri posen min.
Vet dere, jeg kan ikke gjøre annet enn å smile når jeg sitter her og mimrer. Det er kanskje mye som har forandret seg i livet mitt siden den dagen, men jeg har aldri mistet min kjærlighet for Halloween, og er fortsatt den første til å slenge på meg parykken og løpe ut i Oktober natten, for å leke «Thriller» i gata.
Noe som nok kommer ganske godt frem i «This is Halloween» serien her på bloggen, hver eneste Oktober.
Dette er min tid på året, og hvis jeg kunne fått bestemme så hadde jeg flyttet bursdagen min noen måneder. Men på samme måte så føler jeg at jeg får feire «bursdag» med dere hele måneden igjennom denne serien ;)

 

Dere har sikkert sett tittelen på dagens blogginnlegg og tenkt for dere selv; heksegryte?.
Yes, I dag så har jeg fått med meg Mamma til å lage sin super enkle og utrolig gode heksegryte for dere.
Dere skjønner, grunnen for at jeg fortalte dere historien om min 9års dag, var fordi vi i dag skal lage den gryteretten som Mamma serverte til meg og venninnene mine på Halloween bursdagsfesten min.  Vi snakker hjerner og fingertupper (Ok, blomkål og pølsebiter da).
Så gjør dere klare for en liten throwback tilbake til år 2000, på kjøkkenet til a´Wenche på Bjerke ;)

 

Let´s do this!

 

 

Mamma´s Heksegryte

 

Dere vil trenge:

1 pose TORO Italiensk gryte
1 pk Småretts pølser
1 Blomkål hode
Vann

 

Tilbehør:

Makaroni
Salat
Hvitløksbrød

 

Start ved å koke opp gryteretten slik som det står anvist på posen. Begynn så å brekke opp biter av blomkålen. Pass på å få ganske runde biter i forskjellige størrelser da dette skal være «hjernene» i gryten (kan ikke si at Mamma ikke er fantasifull i alle fall). Kutt så opp små firkanter i enden av hver av småretts pølsene for å gi illusjonen av fingertupper med negl. Hiv deretter alle hjerner og fingertupper oppi den store heksegryten og rør godt sammen under oppkok. Easy peasy lemon squeezy ;) 

 

Server gjerne gryteretten sammen med en annen old school favoritt, makaroni. Litt salat og hvitløksbrød kan også være godt å ha med ved siden av for litt ekstra crunch. Bare pass godt på å ikke ha hvitløken i nærheten hvis du skal ha noen vampyrer på besøk da ;)

 

 

Jeg håper dere har likt å være med meg på en liten «Halloween throwback» i dag, til et av mine koseligste barndomsminner. Og at dere tester ut Mamma sin morsomme heksegryte neste gang dere trenger en ny piff til gryteretten deres eller dere kanskje skal arrangere halloween fest for noen.
Denne her er en klassikker i min bok, og det vil nok være flere enn meg som vil sette pris på litt Halloween mat i Oktober ;)

Håper dere har en super topp dag i høst solen, også snakkes vi her imorgen, med enda mer Halloween sprell, for dag 17 av «This is Halloween»  <3
Love you, Peeps! <3

 

PS: Tusen tusen takk til Mamma, for at du alltid støtter mine sprøe påfunn, for at du arrangerer Halloween i Juni, og for at du alltid har latt meg få være annerledes.
Jeg er så heldig som har deg <3 

 

Vi sees i morgen for dag 17 av «This is Halloween» <3