Hei alle sammen og velkommen til dag 18 av «This is Halloween» <3

 

Har dere noen gang ønsket å gjøre halloween kostymet mer realistisk? eller kanskje hatt lyst til å prøve dere på å ta halloween makeupen et steg videre. Vel, da kan det hende at dagens blogginnlegg kan være en hjelpende hånd denne halloween sesongen.
For i dag skal jeg dele noen av mine beste halloween makeup tips og hemmeligheter med dere, ved bruk av fem hverdagslige ting, dere sikkert allerede har i skapet, skuffen eller stående kjøkkenbenken.

 

Så gjør dere klar, så setter vi i gang! ;)  

 

 

 

Gelatin

Gelatin har blitt en av mine bestevenner i halloween tiden, for å lage spesial effekt/SPFX makeup looks. Dette mye på grunn av at jeg selv er allergisk imot latex, noe som ofte blir brukt i SPFX sminke. Dette er ikke bare et supert allergivennlig alternativ, men gelatin pulver (må bruke pulver, ikke plater) er også noe som er billig, enkelt å bruke, og som lett kan gjøre ting veldig spooky og ekkelt, uten alt for mye styr. Selv så bruker jeg gelatin til alt ifra brannskader, kutt, zombie hud, støpe kroppsdeler (slik som dette hjertet), feste djevel hornene i gårdagens blogginnlegg, samt gjøre at de gikk i ett med huden på hodet, blemmer, skrubbsår.
Dere kan også bruke gelatin til å bygge opp huden, ved å påføre i flere lag (ved å la det tørke mellom hvert lag). Dette fungerer kjempe bra sammen med bomull også, som det kommer mer om i et par tips nedenfor her ;)

 

I bildet under her ser dere et eksempel på et sår jeg har laget ved bruk av gelatin. Her har jeg bare blandet en passelig tykk gelatin blanding (ikke helt stivnet, men ikke flytende som vann. Et sted midt i mellom), hvor jeg så har påført den til huden ved hjelp av en teskje. Bruk så baksiden av teskjeen for å forme såret slik du ønsker. Pass på å jevne ut ytterkantene med huden, slik at det ser mest mulig realistisk ut. Vent til det tørker, før dere pudrer det med litt gjennomsiktig løs pudder (Det vil da begynne å se veldig ekkelt ut, haha). Fyll så inn såret og huden rundt ved bruk av olje eller vannbasert teater makeup (eller old school leppestift og øyeskygger, man bruker det man har, hihi). 
Denne fremgangs måten kan brukes til de fleste av eksemplene nevnt over her, så test dere frem og se hva dere får ;) 

 

 

 

Zalo

Ja, dere leste riktig. Den grønne flasken du har stående på kjøkkenbenken er ikke bare nyttig til å vaske tallerkner, kopper og kar. Nei, den kan også være ganske så kjekk å ha til halloween, spesielt hvis kostymet deres går ut på å være noe som involverer litt blod å gørr.
Det å dryppe noen dråper Zalo (eller oppvask såpe) i det falske blodet (sminke blodet), vil bidra til at det ikke kommer til å skille seg på huden eller ifra eventuelle sår eller skader dere lager.

Til venstre ser dere uten Zalo og til høyre er med. Jeg gjorde den til høyre mørkere, slik at dere enkelt skulle kunne se forskjellen på de. Makeup blod er noe som ofte skiller seg når det kommer i kontakt med for eksempel gelatin, voks eller annet som ofte brukes til å lage sår. Men ved å bruke dette lille trikset, så kommer blodet til å forbli der det skal og se så ekte ut at det vil skremme alle rundt dere ;) 

 

 

 

 

Sukkerkulør

Vi forsetter i blod og gørr tema for neste tips, nemlig sukkerkulør. Sukkerkulør er genialt å bruke for å gjøre sminke blod mørkere. Dette kan brukes for å gi illusjonen av dypere sår, blod som har tørket eller stivnet. I tillegg kan sukkerkuløren i seg selv fungere supert til å påføre på makeup og klær til et zombie kostyme, for å gi en møkkete og slimete effekt. Spesielt hvis dere har lagt en revet og kul zombie hud, som skal se litt råtten og ekkel ut.

 

Til venstre ser dere makeup blodet som er tilsatt sukkerkulør, og til høyre er uten noe. 

 

 

 

 

Bomull

 

Bomull er en fantastisk ting som kan brukes til så mangt, og SPFX makeup er intet unntak her. Bomull kan brukes både til å lage forskjellig tekstur til sår, bygge opp huden for å lage dypere sår, illusjon av innsunkende øyne og hud, revet hud, samt sikkert flere ti talls andre ideer, her er det bare fantasien som setter stopper.
Selv pleier jeg ofte og bruke en kombinasjon av gelatin og revet bomull for å danne oppbygget hud eller som erstatning for latex proteser slik som ofte brukes i SPFX makeup.
Ikke bare er dette et billig alternativ, men det er også et som fungerer super godt, er behagelig og ha på (annet enn lukten på gelatinen da, men den forsvinner når den tørker). Samt at det enkelt å jobbe med, selv om du er nybegynner.  Når det gjelder makeup, uansett om dette er SPFX eller beauty, så gjenstår det bare å prøve, tørre å feile, og bare sette i gang.
Det er ikke værre enn å vaske det av, hvis du ikke blir fornøyd ;)

 

I bildet under ser dere et eksempel på et sår jeg har laget ved hjelp av å legge flytende gelatin og revet bomull i flere lag. Start med gelatin, så bomull, så gelatin, også forsett denne prosessen til dere har fått bygget opp en ønsket base for deres sår (pass på å la lagene med gelatin tørke, før dere begynner på et nytt lag, ved unntak av første lag selvfølgelig).
Underveis i prosessen kan dere forsiktig flytte på forskjellige deler, rive litt i den, pirke den opp steder, for å danne ønsket form på såret.
Ta så gjennomsiktig løs pudder og pudre det godt til dere får en matt overflate. Deretter gjenstår det bare å fylle inn med farger og makeup blod.

 

 

 

 

Vaseline

Vaseline er noe de fleste av oss sikkert har liggende i skuffen, sminkepungen eller på badet.
Dette har i flere år vært mitt lille triks for å få sår, blemmer og brannskade makeup til å se mer realistisk ut. Ved å påføre litt vaseline over såret/skaden (spesielt hvis dere bruker gelatin) gjør at såret får en glans som gir illusjonen av sår som er «ferskt», altså at øverste hudlaget har blitt fjernet.
Dette lille trikset fungerer også greit på ferdig kjøpte «fake» sår du får kjøpt på kostyme butikker, lekebutikken o.s.v, men det blir selvsagt ikke samme resultat som om du lager et selv. Men hvis alt du har tilgjengelig er et slikt sår, så kan man komme langt med det, hvis du bruker litt kreativitet. Har du tilgang til litt makeup blod også, så kan du komme langt med det også, for la oss være ærlige her, det er jo ganske ekkelt i seg selv, ikke sant? ;P

 

På bildet under ser dere et eksempel på noen blemmer jeg har laget ved bruk av gelatin som jeg la i et tykt lag på huden og brukte baksiden av en teskje til å «rive opp» og lage blemme lignende tekstur med. Før jeg så pudret over med litt gjennomsiktig løs pudder, påførte litt duse rød og gul tonet teater/spfx makeup. For så å avslutte med kronen på verket, vaseline. 
Her tok jeg bare å smurte vaselinen over hele hudoverflaten for å gi illusjonen av brente bremmer (ekkelt, i know). 

 

 

 

 

Jeg håper dere likte dette lille innblikket inn i min halloween makeup «box of secrets», og at noen av disse triksene kanskje kan hjelpe dere med å ta deres kostyme til nye høyder i år ;)
Vi snakkes imorgen for enda mer Halloween sprell, folkens! <3

 

Love you lots
XoXo
Carrie 
(Sorry, følte for å være litt Gossip girl et øyeblikk ;P )