God Mandag alle sammen og velkommen til dag 23 av «This is Halloween» serien <3

 

Vi beveger oss nå inn i den siste uken før «Halloween helgen» og i den anledning skal jeg i dag gi dere et lite «knask eller knep» forslag, som garantert vil være et morsomt bidrag til barnas Halloween dag/kveld. For det trenger ikke alltid være godteri, eller noe som koster all verden, for at det skal være noe som er morsomt å få i posen.
I dag lager jeg et alternativ til «knask eller knep», inspirert av amerikanse halloween tradisjoner, hvor noen også deler ut små gaver til barna som kommer bankende på dørene på Halloween.  For vi alle vet at det ofte kan bli mye godteri på en gang, så hvorfor ikke gi de små noe annet morsomt som de kan leke seg med?!.
Det er nettopp det vi skal i dag, da vi skal lage små «Knask eller knep» hekse koster ut av Glow sticks :)

 

Så finn frem din indre disco diva, ta saksen fatt, også setter vi i gang <3 

 

 

 

 

Her er hva dere vil trenge:

Farget papir
Dobbelsidig teip (gjerne smal teip)
Tegnesaker
Saks (eller tapetkniv)
Hyssing eller garn
Glowsticks

 

 

Det første vi starter med er å lage våre små hekse koster. For å gjøre dette starter dere med å klippe små remser på ene siden av et farget ark i den fargen dere ønsker at kosten deres skal ha. Jeg valgte og bruke oransje papir til min, for å spille opp om de klassiske halloween fargene, svart, grå og oransje, men her kan dere velge hvem morsomme farger dere ønsker å gi deres små koster ;)

Når dere har fått små remser på hele langsiden tar dere og klipper de i passe lange biter til å kunne rulle de rundt binde ledet til glowsticksene. Pass på når dere klipper at dere lar det bli igjen noen cm papir uten kutt på oversiden, slik at vi kan feste binde ledet, slik at det ikke vil synes senere (se bildet under).

Fest så to biter med dobbelsidig teip på hver sin ende av papiret, legg binde leddet på den ene siden og rull sammen til det danner en rull som senere skal bli selve kosten. Pass på at teipen har festet seg godt rundt hele, slik at dere unngår at papiret løsner underveis. Dra så ut de forskjellige remsene litt og «rufs» de til, slik at det ser mer ut som en gammel hekse kost :)

 

 

 

 

Vi er nå klare for å feste de fast i glowsticksene. Vær forsiktig når dere skal feste glowsticksene i mellomleddet, da de lett kan «knekke» ved dette steget.
Når dere har fått festet kosteskaftet ned i kosten, så er dere klare til å pynte på kosten litt, ved å knyte på en sløyfe med hyssing/garn rundt selve kosten.
Hvis dere føler for å gjøre litt ekstra glam ut av deres små koster så kan dere jo lime på glitter, bruke gavebånd, silkebånd, klistremerker, sløyfer eller hva dere måtte ha liggende :)

 

 

 

Nå gjenstår det bare å lage et lite «kort» hvor glowstickene kan festes. Jeg brukte for dette papir som allerede var i lite format, men hvis dere har større, så er det bare å klippe det til å hvem størrelse dere ønsker. Mål så opp hvor dere ønsker å ha lommene som skal holde glowsticksene, og kutt to små snitt i papiret som skal være på fremsiden, før dere dekorerer «kortet» med det motivet dere ønsker. Jeg valgte å gå for klassiske spindelvev på mine, men her finnes det uendelige forskjellige motiver å velge i mellom, så ta frem kreativiteten og tegn det som måtte falle dere inn når dere tenker på Halloween, eller bare skriv en liten hilsen. Det er jo alltid koselig og få, ikke sant? <3

 

 

 

 

Når dere føler dere fornøyd med dekoret, kan dere forsiktig føre glowsticksene igjennom hullene i forsiden, før dere med dobbelsidig teip fester fremsiden til bakstykket deres.
Her gjelder det å ha «tungen rett i munnen» og ta sin tid, da det kan være litt utfordrende å få glowsticksene igjennom uten å «knekke» de, men det er bare å ta seg litt tid, så er det ikke noe problem ;)

 

Vips, så har vi noen små søte halloween gaver og gi bort i helgen, som garantert vil bringe et smil eller to til barna som kommer kledd ut på dører land og strand rundt :)
For hva er vel mer morsomt enn å bringe litt lys og glede til Halloween dagen? <3 

Jeg håper dere likte dette lille morsomme forslaget og at dere følger med videre for den siste drøye uken av «This is Halloween» serien.  Det vil komme flere tips til kreative løsninger på «Knask og knep» godter, gøyale oppskrifter og halloween historier som du bare finner her på Yourcarrie.
Så gjør dere klare, også sees vi her i morgen for enda mer Halloween sprell og moro  :)

 

Later! <3

 

 

Vi sees i morgen for dag 24 av «This is Halloween» <3