Hei alle sammen og velkommen til dag 25 av «This is Halloween» serien <3

 

Tenk at vi allerede har kommet til siste uken av Oktober, og denne halloween serien for i år. Snart så går vi inn imot juleforberedelser, gløgg og pepperkaker. Tenk, det har jo allerede begynt å snø enkelte steder rundt om i landet alt. Men før vi tar helt av her, med jul, snø og gave shopping, så har vi noen dager igjen som skal fylles med halloween moro, historier og sist men ikke minst, SNACKS! ;)

Det er her dagens blogginnlegg kommer inn, for i dag skal jeg og Mamma vise dere hvordan dere lager «Rice krispie treats» Halloween style. Selv så har jeg helt siden jeg var liten vært forelsket i USA og ikke minst amerikansk mat og snacks. Og de klassiske husmor Rice krispie treats bitene som har vært en statist rolle i utallige amerikanse filmer igjennom tidene, har vært en av de tingene som har stått øverst på min liste over snacks jeg har lyst til å prøve meg på. Så i dag har dagen endelig kommet, hvor frokostblandingen har truffet kjøkkenbenken og marshmallowsene ligger og lurer i skapet, klare for å være med ut på eventyr. I dag skal vi lage monster rice krispie treats til Halloween.

 

Så finn frem bakebollen og smelt marshmallowsene, for nå setter vi i gang <3 

 

 

 

Her er hva dere vil trenge:

 

4ss Margarin
1pk Mini marshmallows
1ts Vanilje ekstrakt
1ss Melk
1,2L Rice krispie frokostblanding

 

 

Pynt: 

200g hvit kokesjokolade
Godteri øyne
Konditorfarger

 

 

 

Start gjerne ved å legge bakepapir i formen dere ønsker å bruke til å lage deres snacks monstere i, det kan være lurt å starte her da dere så fort som mulig vil få blandingen ut av bollen etterpå :)

 

Første steg til å lage disse små søte monsterne er å smelte smøret i en stor kjele (hvis ikke dere har en stor kjele, bruk det dere har og hel det over i en bolle for å blande inn resten).
Tilsett så marshmallowsene et par never av gangen til alt har smeltet, rør så inn 1ss melk og 1ts vanilje ekstrakt, før dere tar kjelen av ovnen og tilsetter 1,2l med Rice krispies og rører de godt inn i blandingen.
Hell blandingen i formen (og sett kjelen i vann, for dette er VELDIG klissete). Klem så forsiktig ut blandingen i formen. Det kan være lurt å bruke hendene for dette steget, så smør litt matolje på hendene slik at de ikke klistrer seg så fast, og bruk håndflaten til å klemme blandingen forsiktig ut.

Sett så formen til å kjøle seg i kjøleskap eller la den stå å hvile på kjøkkenbenken, imens dere ser en episode på Netflix eller noe imens (Når vi snakker om det, er det bare meg som har blitt hekta på Riverdale eller?)

 

 

 

Når formen har kjølt seg helt ned er vi klare for kutte de opp i små firkanter, og starte pyntingen. Her kan dere gjøre mange forskjellige varianter, etter som hva dere måtte ønske.
Vi har valgt å gå for å lage noen fargerike monstre ut av våre, men her er det bare å kjøre på med det dere liker aller best, eller som passer til deres Halloween tema.
For å lage våre monstre smeltet vi hvit kokesjokolade over vannbad, før vi tilsatte noen dråper konditorfarge, og dyppet de små firkantede bitene i blandingen, slik at de ble dekket på en side. Deretter gjenstår det bare å feste godteri øyne på den sjokolade dekkede delen av monsteret, og la sjokoladen stivne, før de er klare til servering <3

 

 

 

 

 

Jeg håper dere likte denne lille oppskriften, og at dere kanskje finner dere en ny favoritt snack til halloween <3
Vi snakkes i morgen, folkens, for enda mer halloween sprell og moro, for dag 26 av «This is Halloween :)

Later! <3

 

 

 

Vi sees I morgen for dag 26 av «This is Halloween» <3