Hei alle sammen :)

 

Da har den nydelige førjulstiden kommet (Ja ja – Slapp av, jeg vet det bare er November, MEN hos meg begynner førjulstiden i November.) , og endelig har dagen kommet hvor jeg kan ta over bloggen for et gjesteinnlegg. JIPPI :) 

Så etter suksessen med surkål i fjor, passer det så bra å ta dere med på å lage rødkål. Rødkål er en god juleklassiker, selv er jeg oppvokst med Mamma´s surkål og vet hvor mye gode minner kan komme tilbake med hjemmelaget mat :P
Mange sier til meg at «Hvorfor lager du det, når du kan kjøpe det ferdig?», mitt svar er da; «men halve kosen med å lage alt fra bunnen er å se gleden hos de som får den servert. Og at jeg da kan gi de et godt mat minne. Det gir meg glede og en god følelse».

Jul for meg betyr så mye, men den største gleden er å glede de jeg er glad i. Om det er med gode matopplevelser, den beste sausen til riskremen, julekalender eller den perfekte gaven. Følelsen med jul er helt magisk og jeg håper oppskriften på rødkål kan sende litt julemagi deres vei også.

Husk, hvis man planlegger og bruker November litt på å lage det man kan fryse ned, så kan de fleste få til litt hjemmelaget julemagi :)

 

Nå snør det utenfor vinduet og julemusikken er på, så da setter vi i gang…

 

 

Mamma´s hjemmelagde Rødkål

 

Ca 750g finsnittet rødkål
2 epler, i båter
1ts salt
1ts karve
50g meierismør
2,5 dl kjøttkraft
Ca 2ts eddik
Ca 2ts Sukker

 

 

Legg kål lagvis med salt, karve, smør og epler i en stor kjele.
Bland inn eddiken før det koker, da bevarer du den fine fargen på rødkålen. Tilsett kraften, og la det småkoke i ca 45 minutter.
Rist eller rør litt innimellom. Smak til med eddik og sukker.

 

Mitt lille ekstra tips:
Ha i litt grovkvernet pepper, det gir det lille ekstra :) 

 

 

 

Da ønsker jeg dere alle en fin dag og en magisk førjulstid :)
Pass på å fordele det dere ønsker å gjøre før jul, så kan Desember fylles med masse julekos uten stress :)
Vi sees snart igjen, til flere koselige jule gjesteinnlegg :)

 

Stor klem fra Wenche (Mamma´n til Katarina)