Heisann alle sammen <3

 

I dag våknet jeg til et hvit vinterlandskap utenfor vinduet, så langt øyet kunne skue. Og mammas tradisjonelle tolkning av «Hej, mitt vinterland» ifra dusjen som fylte opp hele huset i morgentimene. Hvis det tidligere hadde vært noen tvil om at juletiden begynner å snike seg innpå oss, så forsvant de fort da jeg satte mine strikke sokk kledde føtter på det kalde vinter gulvet på soverommet idag. For det går ikke ann å legge skjul på jule følelsen som varmet hjertet mitt idag, da vi satte oss i bilen og kjørte avsted i snøværet, igjennom julepyntede gater fylt med lys og kranser. Det er kanskje fortsatt «bare» November, men det er umulig og ikke bli revet med av den koselige stemningen som dannes i førjulstiden, når alle lysene begynner å bli hengt opp i gatene. Snøen faller, julemusikk på radioen, og julevarene begynner å fylle opp de endeløse butikkhyller rundt om i verden.
Det finnes få ting som kan måle seg med magien av julen og den stemningen som denne tiden bringer med seg. For uansett hvordan din jul ser ut, så er det intet som kan måle seg med den enkle magien litt snø blandet med julelys kan gi. Det er noe som har trollbundet meg helt siden jeg var en liten jente som holdt min morfars trofaste hånd i Oslos gater i Desember.
Måten byen jeg kjenner som baksiden av hånden min, kan forvandles til noe tatt ut av en eventyrbok side et sted, med blinkende lys på hvert et gatehjørne, mennesker som løper rundt i tykke kåper på jakt etter den perfekte gaven for de de er glad i, og den kalde følelsen av snøfnuggene som treffet nesetippen min i det jeg titter opp. Det er noe helt unikt, som jeg alltid tenker på når jeg selv er ute i hva mange vil kalle «julestresset». Den følelsen av jul igjennom barndomsøyne, er en jeg alltid har valgt å beholde, selv om jeg nå er voksen og kanskje burde se juletiden ifra den andre siden av spekteret. Men hvorfor skal jeg det, egentlig? Julen for meg er om kjærlighet, om familie og om den magien jeg oppdaget da jeg var den lille jenta som så juletreet for første gang. Vet dere, den dag i dag, så går jeg fortsatt å legger meg tidlig på lillejuleaften og nekter å se juletreet før juleaften morgen. For den følelsen av å liste seg ned i første etasje, imens skinkestek lukten fyller neseborene mine, og sette i kontakten til julelysene på treet, når ingen andre enn meg selv og Pepsi er våkne, slik jeg alltid har gjort. Det er en jeg ikke har lyst til å miste helt enda <3

 

 

 

Dagen i dag har bydd på flere tradisjoner enn allsang og snøfall, da vi tidligere i dag har tatt de årlige julekort bildene av Pepsi og Pus, samt bestilt julekortene som i år vil bli sendt rundt i fra nissene her i huset. Dette er en tradisjon som jeg vet Mamma alltid har lagt stor stolthet i. Det å sende tradisjonelle og hjemmekoselige julekort rundt til familie, venner og bekjente.
Å vet dere hva?, det er få her i verden som legger så mye kjærlighet og tanke inn i disse julekortene slik som Mamma alltid gjør. Så lenge jeg kan huske har hun stelt i stand med photoshooter, knipset bilder og dandert sammen utallige kreasjoner og versjoner av julekort i alle julens farger som har prydet julekort snoren her i huset, samt sendt bøttevis med kjærlighet til alle våre kjære rundt om i landet i juletiden.

 

Selv så har jeg nå blitt litt for gammel for å pryde julekortene (mine ord, ikke Mamma´s, hahaha), men det betyr ikke at jeg fortsatt ikke er å finne i denne tradisjonen. Nei, tvert i mot. For selv om jeg nå har gitt stafettpinnen videre til våre pelskledde familiemedlemmer, så har jeg tatt over jobben som fotograf for disse bildene hvert år. Så sammen med Mamma er jeg med på hennes sprøe påfunn om julekortene for året og knipser i vei bilder av Pepsi og Pus med både nisseluer, skjerf, eller hva enn det måtte være som er den morsomme ideen for året. Selv så må jeg innrømme at jeg trives mye bedre i denne rollen enn i rollen som familiens «fotomodell», så noen tradisjoner er egentlig greit å endre litt på allikevel, kanskje?! ;)

Årets julekort bilder ble så utrolig søte at jeg synes egentlig det er litt synd at jeg ikke kan dele de med dere enda, men tro meg. Det vil komme bilder på bloggen så fort kortene begynner å ta runden rundt der de skal i år ;)

 

 

 

Jeg håper alle dere der ute har hatt en like fin snø fylt dag som meg, og at dere har begynt å finne frem litt juleglede i hjertene deres så langt i November.
Midt i alt «stresset» så er det er viktig og ta seg tid til å stoppe opp og se rundt dere, oppleve alt som danner denne tiden og finne tilbake til litt barndoms magi, som kan gi ny energi til å utføre alt som julen bringer med seg. Ta et øyeblikk til å tenke over hvorfor dere kjøper gaver og hvorfor dere kanskje sender noen en ekstra tanke på denne tiden av året.
Så før dere kjefter på snøen som faller, den foran dere som kjører sakte eller kulden som biter seg fast i nesen din, så tenkt på hvor heldig du er som får oppleve magien av en hvit juletid. Hvor heldig du er som har fått en dag full av muligheter, klar for at du skal gripe de. En mulighet til å vise de du bryr deg om, nettopp hvor mye de betyr for deg.
DET, det er magien av julen <3

 

Så før jeg pakker meg inn i bjørne one piecen min og kryper under dyna for dagen, så vil jeg ta denne sjansen til å fortelle dere nettopp hvor takknemlig jeg er for å ha dere alle i livet mitt. Om det er i vennegjengen min, familien min, som lesere her på bloggen eller som et følger tall på Instagram, så vil jeg si tusen tusen takk for at dere er her. For at dere er de dere er og for at dere hver eneste dag gir meg en sjanse til å fortelle dere mine historier. Jeg er så ubeskrivelig takknemlig for dere og for at lille meg kan få være en del av deres hverdag. Jeg håper dere alle vil følge mitt eksempel og gjøre det samme i dag, og i tiden fremover, ved å fortelle de du er takknemlig for, nettopp hvor mye de betyr for deg <3

Julen er en tid for å glede, en tid for å vise kjærlighet og omtanke for hverandre, og skape den hverdagens magien vi alle ønsker oss, hver eneste dag.
Så jeg håper at dere tar dere tid til å nyte denne koselige førjulstiden, og alle de små tingene som er med på å danne denne fantastiske tiden på året.

 

Jeg håper dere får en kjempe fin og snørik kveld, fylt med kjærlighet :)

 

I love you all, to bits and pieces <3 

 

Later! <3

 

 

Let is snow, let it snow, let it snow! <3