Hei hopp og god Søndag alle sammen <3

 

På Fredag var endelig dagen kommet. Dagen hvor det endelig var duket for åpningen av mitt favoritt julemarked, som i år også skulle bli årets første.
Hvert år blir det arrangert gammeldags julemarked på Fredriksten festning i Halden, hvor julestemningen virkelig er til å ta og føle på. I år skulle det vise seg til å bli ekstra spesielt, da vi ble overrasket med et enda større marked, fylt med tente julelys på hvert et hjørne, hjemmelagde godter og den helt spesielle atmosfæren som bare juletiden kan bringe frem.
Mamma og jeg satte nærmest i et synkronisert hyll, da vi fikk øye på den magiske festningen, så vi nesten skremte livet av hele plassen, aller mest stefaren min Ole som gikk ved siden av min ivrige Mamma, som mer eller mindre hoppet bortover veien til nærmeste bod.

Med drømmer om pepperkaker, snøfall og belgiske vafler satte vi ut på eventyret igjennom alle bodene, butikker og museer festningen hadde å by på i år, med smil ifra øre til øre, som nærmest holdt på å sprekke ansiktene til meg og Mamma, som ikke kunne vært mer fornøyd der vi gikk og beundret alle lysene med den største kjærlighet.
Det er dette som virkelig er jul, tenkte jeg stille for meg selv i det jeg gikk igjennom gatene og de gave fylte bodene fylt med smilende jule glade mennesker ifra land og strand rundt.
For hva bedre til å gi deg den vaskeekte julestemningen enn et tradisjonelt julemarked fylt med glede, glitrende lys og lukten ifra de mange krydderne av juletiden.
There´s just nothing quite like it <3 

 

 

 

 

Med julesanger roterende i hodet mitt, gode juleminner i hjertet og et par gledestårer i øyekroken, ble jeg mer og mer dratt med inn i den magiske stemningen av den kvelds belagte festningen, som er fylt opp av historier langt før min tid. Det er noe unikt med denne festningen, og julemarkedet som nå har blitt til en av mine favoritt tradisjoner i løpet av førjuls tiden. Om det er menneskene, tradisjonene eller rett og slett bare atmosfæren av det hele, er jeg slettes ikke sikker på, men det er noe som må oppleves for å virkelig forstå hvor fantastisk det er. Nå skal det sies at jeg er nok en smule over gjennomsnittet glad i jul og alt det som har med juletradisjoner og gjøre, men dette er noe jeg har troen på at en hver i familien ville funnet veldig koselig. Så jeg råder dere alle til å ta turen hit, hvis dere har muligheten til det et år <3

 

Det å skulle oppsummere stemningen av min Fredagskveld fylt med juleglede er hva man vil kalle vanskelig, men for meg så føler jeg at bildene forteller mer enn mine ord noen gang kunne gjort. Så jeg skal la bildene ifra denne magiske julekvelden få fortelle historien videre og forhåpentligvis inspirere frem litt juleglede hos alle dere der ute som nå sitter og leser dette blogginnlegget <3

 

 

 

 

Før vi satte snuten hjemover etter en gledes fylt tur til Halden, som bringte julestemning til både små og store. Hvor vi møtte nissen, så mange fine julegave forslag og ble et par ull tøfler rikere. Måtte jeg og Mamma ha den obligatoriske belgiske vaffelen som vi kjøper hvert år på dette markedet. Tradisjon er tradisjon, uansett hvor store eller små de måtte være. Så jeg og Mamma satte fart imot boden som solgte vaflene og gikk rundt som to solstråler med hver vår varme melis dekkede vaffel i hånden, klare for å ta turen hjemover til varmeovnen igjen, med enda mer juleglede i hjertet, klare for Desember til å begynne.

 

Jeg håper dere har likt å være med meg og familien min på årets første julemarked, og at dere synes det er like koselig som meg å tilbringe denne førjuls tiden sammen her i «Christmas with Carrie» serien. Det er mye mer tradisjoner og morsomheter i vente i måneden fremover til juleaften og utover i romjulen, så her er det bare å glede seg folkens <3

Jeg håper dere får en super topp Søndag videre, også snakkes vi igjen, før dere aner, for enda mer jule sprell! ;)

 

Later! <3

 

 

That´s Christmas to me <3