Hei hopp folkens <3

 

Som fortalt i det forje blogginnlegget jeg skrev, så vil dagens blogginnlegg handle om den superkoselige juleturen jeg hadde til «det glade sørlandet» for å besøke Onkelen min. Tidlig Torsdag morgen pakket vi bilen full med julegaver, julegodter og varme klær. Pepsi tok sin faste plass i buret sitt og julemusikken ble skrudd opp på full fres i det vi kjørte ut av gårdsplassen, med andre ord var vi klare for en julefylt roadtrip over både land og sjø.
Jeg tror det kanskje var noen rare blikk som ble sendt vår vei da vi igjennom hele veien sang julesanger for full hals og nærmest hadde egen koreografi til de mange jule klassikerene som kom ut av høyttalerene i bilen vår. Tro meg, det er i disse øyeblikkene jeg kunne ønske at jeg vlogget, for dette er et øyeblikk dere skulle sett, folkens ;)
For det er alltid et eventyr og være meg i Desember, med alle de morsomme julegleder, tradisjoner og familie øyeblikk som skjer i denne førjulstiden, som ingen vil helt forstå før de er en del av det selv. Aller mest min og Mamma sin jule allsang i bilen som til og med får Pepsi til å vifte med ørene.

Etter et par juleplater, noen skumnisser og to hamburgere senere så ankom vi huset til Onkel, hvor en veldig glad Onkel og Bibbi (hunden til Onkel) ventet på oss, klare for noen dager fylt med jule moro :)

 

 

 

Selv så var jeg ganske så utslitt da jeg kom frem, etter å ha vært på farten på gaveleverings roadtrip to dager på rad med en forkjølet kropp, så jeg benyttet tiden min til å slappe av litt og bare kose meg sammen med familie, le og tulle på snapchat sammen med Onkel, og kose med de firbente vennene mine, hele helgen. Etter å ha vært på farten og forsøkt å gjøre alt på samme tid i flere dager, så var det godt og bare kunne ta seg litt tid til å roe helt ned og tilbringe litt etterlengtet kvalitets tid sammen med Onkel Jan og Bibbi.

 

 

Tidlig Fredags morgen hoppet vi alle sammen inn i bilen og dro av sted på en etterlengtet juleshopping tur, hvor vi fikk kjøpt inn litt flere julegaver, julemat og Onkel fikk kjøpt seg et helt nytt juletre til å pynte stua i julen. Det er alltid så koselig og dra på roadtrips som dette sammen med Mamma og Onkel (og hundene da), og bare føle at jeg er tilbake i barndommen da Onkel bodde i blokken nedenfor meg, og jeg så han hver eneste dag :)
For meg så handler julen på så mange måter om barndoms minner og å snøre på deg barndommens sko og finne tilbake til den gleden som bare julen kan bringe. Tilbake til den følelsen hvor det første snøfnuget som falt betydde mer en gaven under treet, og lukten av Mamma´s nybakte julekaker fylte opp hele huset med juleglede. For meg er Desember en tid for å finne tilbake til alle disse minner og den følelsen av å være et barn igjen, som så mange av oss ser ut til å glemme når vi blir eldre. For meg så blir jeg alltid påminnet om minner som dette, på turer til Onkel Jan. Hvor det er vanlig og bruke en time inne på lekebutikken, hvor Tom og Jerry kjeks fortsatt er den beste medisin når jeg er syk, og latter fyller hvert et rom. Akkurat slik som det alltid har vært <3 

 

 

På vei hjem ifra juleshoppingen endte vi opp med å stoppe og gå en tur med hundene i det fine snøfylte landskapet som var å finne på Sørlandet. Selv så har jeg ikke sett mye til snøen i år, så det var så koselig og gå i det hvite eventyr lignende landskapet og høre den kramme snøen knitre under føttene mine. Mest morsomt var det uten tvil og se Pepsi sin glede for å se snøen og måten hun og Bibbi løp i vei igjennom snøfylte skogsveier imellom trærne.
Jeg må innrømme at jeg fikk lyst til å finne frem bobledressen, akebrett og lue, og sette utfor en av de snøfylte bakkene, slik som jeg alltid pleide å gjøre på denne tiden av året, da jeg var liten. For hva er vel mer morsomt enn en skikkelig dag i akebakken med kakao, pølser og kvikk lunsj i tursekken?!.

 

 

Senere på kvelden stod det juletre pynting for tur, hvor jeg pyntet opp juletreet til Onkel med all den søte julepynten vi hadde kjøpt tidligere på dagen. Det finnes virkelig få ting som kan slå magien av et pyntet juletre med skinnene lys og glitrende dekorasjoner ifra topp til tå.  Ekstra spesielt var det da nissen tok turen innom for å levere noen gaver til oss, gå rundt juletreet og se på håndball kampen i full nisse drakt. Jeg vet hva mange av dere sikkert tenker nå…Nissen? han finnes jo ikke. Greit nok, men jeg elsker den tanken det ligger bak at Onkel fortsatt gjør alt i sin makt for å holde på den barndoms magien julen gir, og bringer latter til hele familien med sine små sprøe påfunn og sin kjærlighet for å få andre til å le.
Det finnes virkelig ingen andre slik som Onkelen min, og det er nettopp derfor, slik som så mange andre grunner til listen, at jeg er så ubeskrivelig glad for at nettopp lille jeg får ha en så fantastisk Onkel og nisse hos meg.

 

Resten av julehelgen sammen med Onkel bydde på morsomme kvelder med kortspill og brett spill, julefilmer på tv´en, playstation game night og familie jule middag, da Morfar og Onkelen til Mamma og Onkel, i tradisjon tro, tok turen innom for å spise litt skinkestek og riskrem sammen med oss, som en liten «kvelden før kvelden» middag.

 

 

Det har vært en så utrolig koselig tur fylt opp med gode familie stunder, julegleder og planer for 2018 som jeg gleder meg så mye til at ord kan ikke beskrive det en gang. Jeg er så ubeskrivelig glad for at jeg har den familien jeg har og for at jeg vet med sikkerhet hvem som står på første rad i heiagjengen min uansett hva, hvor eller hvorfor.
Selv om turen ble litt i det mildere laget ifra meg denne gangen, som mer eller mindre hostet opp en lunge hver gang jeg beveget på meg eller fikk varm luft i lungene. Så ble det en utrolig koselig tur for det, som jeg tror vi alle sammen trengte i denne travle førjulstiden :)

 

Tusen takk til Onkel Jan, Bibbi, Mamma, Pepsi, Morfar og Finn for en utrolig koselig langhelg som tok meg tilbake til barndoms jul og snøfylte gater slik som i mine drømmer. Hjemme i gata mi, eller flere km ifra inngangsdøren til huset mitt, så vil det alltid føles ut som om jeg er hjemme, sammen med dere.
Tusen takk <3

 

Mine kjære lesere, jeg håper dere har en fantastisk førjulstid sammen med de som betyr aller mest for dere og at dere har juleglede i hjertene deres, uansett hvordan deres jul måtte se ut i år. Jeg sender dere alle bøttevis av kjærlighet og håper den når frem til hvor enn dere måtte befinne dere når dere leser dette blogginnlegget. Jeg ser frem til å dele enda mer julemoro med dere i dagene som kommer, og hvem vet, kanskje dere vil finne noen nye favoritter i blant de jule inspirerte blogginnleggene jeg har planlagt for dere, hihi ;)

 

Later, Peeps! <3

 

 

Vi snakkes før dere aner, for enda mer julemoro <3