Hei Hå, alle sammen <3

 

Da var det min tur til å titte innom YourCarrie igjen, med en ny jule-oppskrift. Denne gang med en oppskrift på gluten og laktosefrie Bounty-kuler.
Denne oppskriften har gledet flere i vår familie som har allergi, og siden Julen hos oss har hjemmebakt som tradisjon, var det viktig for meg å finne noe som alle kunne spise. Lette å lage er de også :)

Hvis dere ønsker, så kan de også gjøres sukkerfrie, men da anbefaler jeg å bruke sukrin og det tykke ifra en boks med kokosmelk :)

 

 

Bounty-kuler

 

50 g smør (Laktose og glutenfritt)
0,5 dl lys sirup
0,5 dl melis
2 dl laktosefri kremfløte
200 g kokos
200 g lys melkesjokolade (laktosefri)
1 ts delfiafett

 

Ha smør, lys sirup, melis og kremfløte i en kjele, kok opp i ca 20-30 minutter til sirupsaktig konsistens. Bland så inn kokos, og sett deigen kaldt i et par timer.
Rull så til kuler og sett i fryseren i et par timer. Smelt sjokolade og delfiafett sammen, og dyp kulene i denne, før dere setter de kaldt i kjøleskap eller fryser til sjokoladen har stivnet.

 

 

Nå skal jeg løpe tilbake på kjøkkenet og kose meg videre med julebaksten :)
Jeg håper dere har en magisk førjulstid videre med mye kos og moro. Snart er den store dagen vi alle venter på her.
Håper dere alle er i rute og klare for julekos.
Vi sees snart igjen til mer moro :) 

Stor juleklem fra Wenche (Mammaen til Katarina)

 

 

God Jul, Alle sammen <3