Hei alle sammen <3

 

Hvordan står det til med dere alle sammen der ute? Har dere hatt en fin juletid så langt?

Det har vært så godt å ta noen dager til å tilbringe litt etterlengtet kvalitetstid sammen med familien, tenke ut noen ideer, og bare ta livet helt med ro. Ta inn den koselige juletiden og se utallige julefilmer på tv. For å være ærlig med dere så tror jeg at jeg i løpet av denne julen har sett nærmest alle julefilmer som er å finne på Netflix og som generelt noen gang er laget, egentlig. Formen har ikke vært helt på topp denne juletiden, så det har vært godt å bare ta tid til å ligge på sofaen, se på film og ta tiden til hjelp for å prøve å bli kvitt denne dustete infulensa/bihule betennelse greia som har bestemt seg for å slå leir i kroppen min i julen. Men litt feber og pulserende bihuler har ikke stoppet meg ifra å nyte juletiden fult ut. Nei, det kan man bare glemme. For jeg har spist et hav av julekaker, danset til julesanger med moppen i hånden, laget hjemmesnekra jule genser og har synget ut med den stemmen jeg har til alle de klassiske julesanger og sitater i fra de julefilmene jeg kan som baksiden av hånden min. Yes, noen av de har jeg sett så mange ganger i løpet av årene at jeg kan de ord for ord. No problem ;)

 

I dag tenkte jeg at jeg skulle ta dere med inn i min julefering og oppdatere dere på alle de fantastiske dagene som har gjort julen min i år. Så ta frem julegløggen, skumnissene og marsipanen, så setter vi i gang <3

 

 

 

Juleaften

Juleaften hjemme hos oss er noe jeg alltid sier at beskrives best ved bilder, for for meg vil juleaften hjemme hos Mamma alltid være noe som vil forbli ubeskrivelig. Den følelsen av å liste meg ned i første etasje sammen med Pepsi, og sette på lysene på juletreet som lyser opp den ellers mørklagte stuen, er en jeg aldri vil klare å forklare. For det er ingenting som kan konkurrere med den jule-magien som fyller hele huset når det juletreet lyser for første gang på juleaften, etterfulgt av de mange tradisjonene som fyller opp julemorgenen.
Julestrømper på rekke og rad, smartis til frokost, julemorgen på tv, bryllup med Askepot, bad med Donald og julesang med Timmy, før den store julemiddagen som vi alle har sett frem til i 12måneders tid. Etterfulgt av min hjemmelagde riskrem og pakker som fortsatt får meg til å føle meg som et barn, spesielt når Pepsi står å tripper ved siden av meg som en ivrig treåring, for å åpne den aller første pakken for kvelden. Spesielt den som det henger en Candy cane på, for det finnes ingenting som er så godt som peppermynte i Pepsi sine øyne,hihi :)
Det finnes ingenting som kan slå denne dagen. Dette er bedre enn både bursdag, 17Mai og Halloween på en gang, (ok, Halloween kommer som en nær andre plass, hihi) <3

 

 

 

1.Juledag

I tradisjon tro, stelte Mamma i gang den klassiske Olsen julen med 1.dags jule frokost/lunsj hjemme hos oss, som på så mange måter er julens høydepunkt i familien vår, hvert eneste år <3
Med massevis av god julemat, latter rundt bordet og familien samlet, ble det til en kjempe koselig dag som strak seg ut i kveldstimene. Jeg er så ubeskrivelig glad for at vi etter alle disse årene, fortsatt har denne tradisjonen og samles for etterlengtet familietid i julen <3

 

PS: Mamma, jeg slutter aldri å bli imponert av hvordan du hvert år virker til å overgå deg selv med din første dags frokost, og måten du har så stål kontroll på alt du gjør. Selv om det betyr å ha fire forskjellige ting på komfyren, ribba i ovnen og bordoppsatser i stua som trengs å settes på bordet. Du er rett og slett utrolig, og det finnes INGEN som kan noen gang gjøre hva du gjør. You are one of a kind! <3

 

 

 

 

 

2.Juledag; Mamma´s bursdag <3

 

Dagen til Mamma ble i år tilbringt i de mest comfy fleece julepysj buksene EVER, med matchende toppluer (Kan noen gjette hvem sin ide dette var eller?)
Alle som kjenner Mammaen min, eller som har lest bloggen min i Desember måned vet at er det en ting som Mamma elsker og tar til sikkert 10 nivåer høyere enn de fleste, så er det jul. Så det burde vel ikke komme som en overraskelse at hun kjøpte inn julepysj til oss alle sammen for å bruke på bursdagen hennes i år. Hun trengte ikke å overbevise meg akkurat, for jeg var inn i pysjen før hun rakk å tenke over det, og løp stolt rundt hele dagen med topplua mi, som om jeg var julenissens hjelpende alv. Jeg til og med baket både rundtstykker og kake med den på, og JA, dere leste riktig, JEG baket. Tro meg, jeg er like overrasket som alle dere også. For alle som kjenner meg, vet at baking ikke akkurat er noe jeg er veldig stødig på. Sure, jeg kan bake rundstykkene som jeg baker hvert år til Mamma på bursdag og morsdag (da det er hennes favoritt), men annet enn det, så er det veldig sjelden dere noen gang vil se meg med bakebollen.
Det er uten tvil Mamma sin rolle her i gården ;)

Men med et ønske om å gjøre noe spesielt for bursdagen til Mamma i år, så bestemte jeg meg for å kjøpe inn ingredienser for å bake Smash! kake, krysset fingrene og håpet på det beste  i det jeg gikk inn på kjøkkenet. I det minste så har jeg jo en pose med Smash! sjokolade da, som er hennes favoritt. Så hvis alt annet feiler, så kan hun i alle fall få den da, tenkte jeg stille for meg selv, med svært liten tro på meg selv om at jeg skulle klare dette her. Ja, jeg vet at de fleste kanskje tenker at baking er jo så lett, så dette er null problem. Men tja, jeg er nok litt for lik Carrie Bradshaw der og bruker heller ovnen til oppbevaring (oh, unntatt hvis vi snakker mat da, haha ;D ). Men til min store overraskelse så gikk det bedre enn alle forventinger jeg hadde til meg selv. For til å aldri ha baket denne kaken før, så ble ikke resultatet så alt for galt, og det smakte jo kjempe godt, om jeg tørr si det selv, og det er jo det viktigste, hihi ;) Jeg tror jeg overrasket Mamma litt også, med å stelle i stand med kake og greier. Men tror hun ble ganske så fornøyd når hun fikk favoritt sjokoladen forvandlet til Kake, bare for henne <3

Noen ganger så må man bare pushe seg selv ut av komfortsonen, kaste seg ut i det og gi sitt beste, for håpet om å kunne glede de vi er glad i. For meg så er det så utrolig viktig å vise de jeg er glad i, nettopp hvor mye de betyr for meg og jeg setter pris på å ha de i livet mitt. Spesielt Mamma, som ifra dag en har vært min bestevenn, min aller sterkeste støttespiller og uten tvil den jeg ser opp til mer enn noen andre i denne verden. Det er hun som har lært meg hva det betyr å være sterk, å være stolt av den jeg er, og å aldri unnskylde meg for å være ekte, ærlig eller sterk. Hun har lært meg den mest dyrebare leksen jeg noen gang vil lære, og uansett hvor klishe´det kanskje høres ut som, så er det så sant som det kan forbli i mine øyne. «What does´t kill you, makes you stronger. Don´t get mad, get even». De ordene har fått meg igjennom mye her i livet, det har gjort at jeg har oppnådd ting som jeg alltid har trodd ville være alt for langt utenfor min rekkevidde, og har gjort meg stoltere enn jeg noen gang trodde mulig. Jeg håper at Mamma er halvparten så stolt av meg, som jeg er av å kalle meg selv datteren hennes. For det finnes ingen større ære enn å kunne slekte på den tøffeste kvinnen i hele mitt univers.  Mamma, du er ubeskrivelig. Jeg elsker deg over alt annet <3
Takk for alt du gjør, for alt du er og for alt du lærer meg hver eneste dag. Jeg håper jeg kan vokse opp til å bli halvparten av den fantastiske kvinnen du er! <3

 

Mamma, du er verdens aller beste og jeg er så ubeskrivelig heldig som har deg. I love you <3 

Gratulerer så mye med dagen,Mamma <3

 

 

 

Jeg håper dere har hatt en kjempe koselig juletid sammen med deres familie, venner og kjære, og at dere vil få en fin dag i dag fylt med bøttevis av glede :)
Selv så våknet jeg i dag opp til snø utenfor vinduet, og en veldig glad Pepsi som var så ivrig at hun løp rundt i snøen med tungen og snutetuppen først. Så det setter vel tonen for dagen min i dag tror jeg, hihi :)

Vi snakkes imorgen, folkens <3 

 

 

Later!