God Lørdag, alle sammen og velkommen til
dag 13 av «This is Halloween» <3

 

 

Det er utrolig og tenke på hvor fort denne uken har gått, og egentlig hvor fort Oktober bare har flydd forbi på et sekund. Imorgen er vi hele to uker inn i «This is Halloween» for i år, og har ledd oss igjennom hele 14 blogginnlegg, med Halloween Spookyness.
Tenk, snart så står den store Halloween dagen for dør, og vi alle skal finne frem kostymene våre og gjøre gata om til vår egen lille Halloweentown. Har dere kommet noe nærmere med å finne kostymet deres i år eller? Selv så tror jeg at jeg endelig har klart å bestemme meg for hva mitt kostyme skal bli i år, så nå gjennstår det bare å skaffe kostyme og gå inn i karakter. Tro meg, dette er en karakter som jeg virkelig beundrer, og jeg kunne ønske jeg var like «badass» som, for makan (ble dere nysgjerrige nå?! Hihi) ♥

 

Men, over til hva vi skal gjøre i dagens blogginnlegg (og sikkert grunnen til at dere klikket på dette blogginnlegget). I dag tenkte jeg at jeg skulle ta dere med inn på kjøkkenet, for å lage noen super gode glutenfrie Halloween sjokolader, sammen med Onkelen min. De av dere som har vært med på «This is Halloween» i noen år, kjenner nok ganske så godt til Onkel, og har sett han som både zombie, sår skadet, Masken, Djevelen og ja, en håndful andre sprøe påfunn her på bloggen. For er det en person som alltid støtter alle mine helsprøe ideer og hvert år gir sitt alt for denne Halloween serien sammen med meg og Mamma, så er det nettopp Onkel. Som min trofaste «partner in crime» og store støttespiller, er Onkel et viktig medlem av Team YourCarrie, og bidrar hvert år med utrolig gode ideer til både Halloween og Jul. Så da Onkel kom med ideen om å lage noe morsomt glutenfritt til Halloween, så var jeg ikke sen med å sette igang jakten på inspirasjon og tenke ut muligheter til å lage noe som ikke bare er allergivennlig, men som også ikke tar en evighet å lage, eller koster skjorta. For det skal ikke være noen forskjell i Halloweentown, uavhenging av allergier. Så for alle mine glutenfrie Peeps der ute, This one is for you <3

 

 

 

Her er hva dere vil trenge: 

 

Ca 200g Melkesjokolade/kokesjokolade (glutenfri) 
Ca 150g Fryste Bringebær
1 ss Agave sirup 

 

Ekstra: 
Små Muffins former

 

 

 

Først så starter vi med å koke ca 150g fryste bringebær i en liten kjele sammen med 1 ss Agave sirup, til det blir til en tynn grøt konsistens. Sett blandingen så til å avkjøles på kjøkkenbenken, imens du smelter ca 200g sjokolade over et vannbad. Selv så valgte vi for denne oppskriften å bruke ca 1 og 1/2 plate av Nidar sin melkesjokolade, da denne er glutenfri og Onkel sin favoritt. Men her kan dere bruke hvem som helst sjokolade dere ønsker å bruke, glutenfri eller ei. Mørk, lys, hvit, her er det ingen grenser til varriasjonene ;)

Imens sjokoladen smelter, kan det også være lurt å sette ut formene til sjokoladene. Hvis dere har, så bruk gjerne muffinsbrett til å sette muffins formene i, for å få en mer stabil form til sjokoladene, som uten tvil er enklere og sette ned i fryseren etterpå. Men det går også ann å bruke bare vanlig papir former alene, men dette kan bli litt mer søl i lengden ;)

Når sjokoladen er smelter og bringebærene har blitt romtempererte, er vi klare for å sette sammen sjokoladene våre. Start med å fylle muffins formene ca 1/3 del fulle og sett de i fryseren til de har stivnet. Ta de så ut igjen, og fyll opp en ca halveis med bringebær. Her er det viktig og huske på å ikke ta med alt av bringebær sausen, bare ta med det tykkeste av sausen, så det ikke blir for vått i sjokoladen. Sett så dette i fryseren i ca 15-20 minutter, før dere tilsetter mer sjokolade, slik at formene er helt fylt. Skulle sjokoladen ha stivnet under ventetiden, så er det bare å smelte den igjen over vannbad.
Sleng så brettet inn i fryseren og la sjokoladene stå der til sjokoladen har stivnet helt, og voila, nå har dere fantastisk gode glutenfrie vampyr sjokolader til Halloween bordet.
Disse sjokoladene går også helt fint ann å lage med andre type bær også, skulle man ønske det, men for å oppnå den sterkeste Halloween spiriten vi kunne, falt valget denne gangen på bringebær her hos Team YourCarrie <3

 

  

Det har vært utrolig moro og få ta dere med inn på kjøkkenet når jeg og Onkel lager Halloween sprell. For tro meg dere, alle som kjenner meg og Onkel Jan, vet at når vi først setter i gang med noe, så finnes det ingenting som kan sette stopper for våre sprøe ideer, eller som kan redde rotet. For akuratt som da jeg var liten og stod trofast ved Onkel sin side når han bakte Non stop boller til meg, så er vi den dag idag fortsatt de to klovnene på kjøkkenet, som ler mer enn vi baker, og som aldri helt klarer å holde munn når en Pop sang kommer ifra høytalleren. Ingen, er mer glad for nettopp det, enn meg <3

Tusen takk for at dere ble med på Halloween kjøkkenet idag, Peeps, og for at dere fortsetter å lese dere frem til Halloween her på bloggen. Det betyr så mye for meg at dere er med på moroa, og alle de koselige tilbakemeldingene jeg har fått så langt, varmer et Halloween hjerte så mye at dere aner ikke <3

En ekstra stor Tusen takk vil jeg sende til Onkel, som alltid passer på å holde humøret mitt oppe når kreativiteten tar en pause og jeg trenger noen til å sende tankene tilbake til Halloweentown. For at du aldri sier nei til mine ideer og for at du gir meg den beste inspirasjonen jeg noen gang kunne ønsket meg. Det finnes ingen jeg heller ville hatt ved min side, som min «Halloween kompanjong» enn deg. Tusen takk! <3 

 

Nå gjennstår det bare for meg og finne frem kosetøyet, skru av pcén for idag, og sette på «Skal vi danse» (HEIA SOPHIE ELISE), for litt etterlengtet Lørdagskos sammen med familien, etter en lang arbeids uke. Så snakkes vi imorgen, for mer Halloween sprell ;)

 

 

LATER, PEEPS!

 

 

All my love

CARRIE ♥

 

 

Vi sees imorgen, for dag 14 av «This is Halloween», Peeps! <3