Hei alle sammen og velkommen til dag 14 av «This is Halloween» <3

 

Yes, tenk det dere. Vi har allerede kommet halvveis i «This is Halloween» serien for i år, og nærmer oss med store stormskritt den store Halloween dagen. WEE, som jeg gleder meg! <3
I dag tenkte jeg at vi skulle ta oss en tur ut på kjøkkenet igjen, for å lage noe som fort har blitt en trofast tradisjon her på bloggen både til jul, valentines day, jul, ja, denne har vært med på det meste. Nemlig Carrie´s hjemmelagde sjokoladeplater. Dette har virkelig blitt til en stor favoritt hos ikke bare meg, men også flere av dere som følger bloggen i løpet av året, å ser til denne for nye morsomme ideer til høytider, eller spesielle anledninger. Noe jeg er så stolt over :)
Da jeg startet denne bloggen, var ikke akkurat ideen at jeg skulle bidra med oppskrifter, bake hvert år og finne på nye variasjoner av gamle klassikere, men ettersom vi har jobbet oss frem på denne historien, så har jeg funnet så stor glede i å nettopp være en hjelpende hånd til å gi dere nye tradisjoner inn i deres historier, og utfordre mine egen til å oppdage flere sider av meg selv. Så i tradisjon tro, har jeg funnet frem forkleet, tatt utfordringen av å forsøke å lage noe som skiller seg ut, og ikke rive ned hele kjøkkenet i samme slengen. Yes, noen som gjettet at jeg har gjort dagens blogginnlegg helt alene på kjøkkenet? Vel, jeg hadde teknisk sett hjelp av Pepsi, men hun var nok mer opptatt med å hvile pelsen med et øre rett opp, enn å røre i smeltet sjokolade for meg, gitt ;)

 

Så da gjenstår det vel bare for oss å samle sammen motet da, skru på musikken og ta turen inn på kjøkkenet, Peeps  <3

 

 

Dette trenger vi: 

1 stor melkesjokolade
Skjellet ben kake strøssel 
Popping candy (bruspulver som smeller)
Rød gele konditorfarge 

 

 

Start ved å knekke opp sjokoladen og smelt den i en liten bolle over et vannbad. Imens sjokoladen står å smelter, er det lurt å ta ut et brett eller noe flatt dere kan helle sjokoladen ut på, og dekke over dette med litt bakepapir, slik at det er klart når sjokoladen er klar. Jeg tok også å farget opp pynten min, imens jeg ventet. For i årets sjokolade plate, så skal vi «kick it old school» litt, og bruke noe som var en soleklar barndoms favoritt hos meg, nemlig «Popping candy». Dere vet, sånn bruspulver som får det til å smelle i hele munnen, når du spiser det?! Yes, idag skal vi bruke sånn, for å gi sjokoladen en litt «skremmende» twist. For å legge til på den skremmende følelsen, bestemte jeg meg for å ta litt gele konditorfarge og blande sammen med pulveret, for å få det til å etterligne stivnet blod klumper. Her kan det være greit å bruke en type konditorfarge som ikke gir mye smak, slik som denne ifra Dr.Oetker. Denne gir ikke noe stort med smak til bakverkene og gir en klar rødfarge, som virkelig funket bra til denne sjokoladen, samt andre ting som kommer senere i uken. Men de fleste typer vil fungere, bare pass på å ikke ta på alt for mye, slik at det etterlater en stram smak til sjokoladen deres ;)

 

Da sjokoladen har smeltet, er vi klare for å helle denne utover brettet med bakepapir, bre den ut til en passe tykk sjokoladeplate, og dekorere i vei. For min sjokoladeplate i år, bestemte jeg meg for å gå for et tema som kanskje trenger å komme med en advarsel. For i år er det blod og ben som står på menyen, noe som ofte er å finne i Halloween dekorasjoner og temaer for Halloween kostymer/fester. Så jeg bestemte meg for å bruke det blodige skjelett ben kake strøsselet mitt, blandingen med popping candy, og ikke minst litt ekstra blod utover med ren konditorfarge. Det er veldig enkelt å oppnå effekten av dryppende/sprutet blod, slik jeg har gjort idag. Bare ta en tannpirker eller et tynt tre grillspyd med litt konditorfarge ytterst og knips til pinnen forsiktig, slik at konditorfargen spruter bortover platen (kremt…og halve kjøkkenet. Men hva har man ikke vaskekluten for, ikke sant?). Eller så kan dere bare legge noen dråper utover og dra over de med en tannpirker også da ;)

Når dere føler dere fornøyd med sjokoladeplaten deres, så setter dere den inn i kjøleskapet til den har stivnet helt (ca 30-40min).
Det eneste som gjenstår da er å kutte opp sjokoladen i biter og bare nyte den Spooooky hjemmelagde sjokolade platen deres ;)

 
 

Jeg håper dere likte årets bidrag til Halloween sjokoladen, og at dere tar å tester ut denne hjemme. For tro meg, jeg sitter her nå og bare drømmer om bitene mine som ligger i kjøleskapet og venter på meg. Så jeg tror jeg kanskje skal gå å snike til meg en liten bit, før jeg skal gå inn i Super Tante modus, og leke litt med tantebarna som snart er her. Yes, dere trodde vel ikke at jeg skulle ha en Halloween uten Amalie og Liam, trodde dere vel? ;)

Jeg håper dere har en fantastisk fin Søndag, folkens, og at dere koser dere ute i det fantastiske høst været. Vi snakkes imorgen for litt mer Halloween sprell, alle sammen ;)

 

LATER, PEEPS!

 

All my love

CARRIE ♥

 

 

Vi snakkes imorgen, for dag 15 av «This is Halloween» <3