Hei alle sammen og velkommen til
dag 24 av «This is Halloween» <3

 

For noen dager siden så jeg et kjempe kult bilde på Pintrest, av en kake med sjokolade spindelvev på, og ble så utrolig inspirert, at jeg bestemte meg for å lage min egen versjon av disse sjokolade spindelvevene. Så I dag tenkte jeg at jeg skulle ta dere med meg ut på kjøkkenet en tur, for å være med på moroa av når jeg forsøker å gjøre ting på egenhånd, og finner ut av hvordan vi lager disse søte spindelvevene.

Jeg har alltid blitt så inspirert av hvordan det er mulig og lage alle disse spennende kakene, med fantastisk pynt, som ser ut som om de er tatt ut ifra et eventyr. Tro meg, det å bo sammen med en som baker de mest utrolige av kaker, har mildt sagt bidratt til fascinasjonen. For selv om jeg ikke er noen stor baker selv, eller har så mye «skills», når det kommer til å jobbe med kaker. Så har jeg alltid ønsket å lære meg hvordan de gjør det. Hvordan det er mulig og skape noe så fantastisk. Så da jeg så denne sjokolade pynten, tenkte jeg stille for meg selv at «dette, det kan vel jeg også klare? Eller?».  Så med godt mot, sjokolade plater i hånden og slikepoten under armen, satte jeg igang, imens musikken duret ifra telefonen på kjøkkenbenken ;)

 

 

 

Her er hva dere vil trenge: 

 

200g Melkesjokolade (eller evnt mørk sjokolade)
ca 80g Hvit sjokolade
Tannpirker/tre grillspydd
2 stk Sprøyte poser

 

Start først ved å dekke et brett med bakepapir, slik at det er klart til vi skal sprøyte ut sjokoladen. Smelt så sjokoladene over vannbad i hver sin bolle, til all sjokoladen er smeltet og glatt. La så sjokoladen kjøles ned litt på kjøkkenbenken, før dere heller de forsiktig ned i to sprøyte poser. Da dere skal gjøre dette, kan det være lurt og sette sprøyte posene over to glass, slik at det vil være enklere og få all sjokoladen oppi. Ta så posen med melkesjokolade, og sprøyt ut passe store rundinger utover brettet, og bre de ut til passe tykkelse. Ta så den hvite sjokoladen og lag et snurrete mønster over melkesjokoladen, før dere bruket en tannpirker eller et tre grillspyd, til å dra ut mønsteret. Dette gjør dere ved å begynne i midten og dra linjer ut med spissen på verktøyet dere bruker. For å få mer rene linjer, kan det være lurt og tørke av pinnen med litt papir, for hver linje dere drar ut.

Sett så brettet med de ferdige sjokoladene inn i kjøleskapet i ca 30-40 minutter, til sjokoladen har stivnet helt, før dere sniker til dere første biten. Disse små søte spindelvevene kan brukes til så mangt. Enten som pynt til kake, pynt til Halloween desserten, som «knask eller knep» snacks, eller rett og slett bare som snacks til Halloween bordet. Uansett hva dere måtte bruke deres til, så vil nok dette være en sikker vinner hos de aller fleste, vil jeg tro. For sjokolade er jo en selvskreven del av Halloween feiringen. I alle fall i dette huset ;)

 

PS: Pass på å være forsiktige når dere løsner de ifra bakepapiret, da de lett kan knekke (noe en del av mine gjorde, dessverre). Så ta det pent og rolig, med disse søte små sjokoladene :)

 

 

 

Et lite lurt tips er at hvis dere skal lage disse sjokoladene som pynt til kake, kan det være lurt å lage de litt tynnere enn det jeg gjorde idag. Men da jeg har tenkt til å bruke disse som helge snacks, så tenkte jeg at det ikke egentlig gjorde noe at de ble litt tykkere. Nå skal det sies at jeg også sloss litt med sprøyte posen min idag, noe som gjorde at de kanskje ble litt mer «chunky yet funky», enn hva jeg hadde planlagt. Men who cares. Dette er mitt type spindelvev ;)

 

Nei, nå kan jeg høre skålen med is rope på meg her, så da gjenstår det vel bare for meg å si tusen tusen takk for at dere ønsket å bli med meg på mitt eventyr på kjøkkenet i dag. Jeg håper dere alle har koset dere like mye som det jeg har gjort, og at jeg ser dere her igjen imorgen for enda litt mer Halloween moro ;)

Stay warm, my loves! <3 

 

 

LATER, PEEPS!

 

All my love

CARRIE ♥

 

Vi snakkes imorgen for dag 25 av «This is Halloween», Peeps! <3