Hei alle sammen og velkommen til
dag 25 av «This is Halloween» <3

 

Jeg skal innrømme at dagen idag ikke er den beste på min front. For etter å ha tilbringt natten i våken tilstand, med en kropp som har sin egen skumle Halloween feiring, en uke for tidlig, på innsiden her. Så er jeg ikke akkurat helt i mitt ess i dag, kan du si. Så da jeg satte meg ned for å skrive dagens blogginnlegg, kunne jeg ikke la vær av å føle meg en liten smule uinspirert. Ikke fordi jeg ikke elsker denne tiden på året, eller har lyst til å skrike ut av glede for alle gresskarene som begynner å fylle butikkene rundt meg. Men fordi jeg rett og slett føler at senga er min bestevenn for øyeblikket og at jeg har lagt igjen hodet på hylla. Men det er nettopp i slike tider, man må finne frem kreativiteten i sjelen sin, og bare samle sammen det kreative motet til å slenge hodet sånn halvveis på, i alle fall, og skape ideer. Det er nettopp det jeg har gjort idag. For på dager som dette, da jeg ikke helt føler meg som meg selv. Så er det en ting, som alltid kan snu om på hele mitt humør. Musikk.

I fjor årets «This is Halloween» serie, delte jeg med dere min ultimate «Halloween» spilleliste, fylt med skumle hits som er en sikker vinner på dansegulvet på Halloween festen. Men for de av dere der ute, slik som meg, som er oppvokst på tv-kanaler som Mtv og VH1. Så er det ikke til å legge skjul på at det ikke bare er fantastisk Halloween musikk som lever der ute, men også noen helt utrolige Halloween/spooky musikkvideoer. Som uten tvil kommer til å gi frysninger på skuldrene dine, eller hvis du er som meg, ideer til neste Halloween kostyme. Så i dag tenkte jeg vi skulle «kick it old school», med å ta en klassisk MTV/VH1 countdown, Carrie Style, av mine topp 10 Halloween/spooky musikkvideoer igjennom tidene ;)

 

Enjoy! <3 

 

 

Carrie´s Music video countdown; Halloween Edition 


 

 

 

 

Michael Jackson – Thriller

Når de fleste tenker «Halloween musikk video», så vil jeg tippe at det er en video som kommer til tankene, nemlig Michael Jackson´s «Thriller». Selv så kan jeg huske endeløse morgentimer tilbringt foran tv-skjermen med enten MTV eller VH1 rullerende på skjermen. Hvor denne videoen dukket opp ved flere anledninger, og jeg som liten jente, ikke helt klarte å bestemme meg om det var best å kaste tv-kontrollen i tv-en eller gjemme meg bak puta. Ofte så ble dette tiden hvor jeg skrudde fort over kanalen til barne tv, og deretter tilbringte de neste minuttene med å byttet frem og tilbake for å sjekke om videoen var ferdig. For som liten fantes det ikke noe som var mer skummelt enn at noen brått ble forvandlet til en zombie. For ikke å snakke om den utrolige creepy latteren på slutten av denne videoen. Hjelpes, jeg var ikke høy i hatten da gitt. Nå i voksen alder, ser jeg tilbake på denne videoen og ler litt for meg selv. Ikke fordi jeg ikke kan se hvorfor den er skummel, for tro meg, jeg ser det fortsatt like godt i dag. Men også med et helt nytt sett øyne, som hver gang forsøker å bryte ned hvordan makeupen er lagt i denne musikkvideoen. Kanskje det er nettopp her min kjærlighet for Halloween startet?. Selv så har jeg troen på at det kanskje ligger litt mer i den neste videoen på listen min. Som for meg, er definisjonen av Halloween musikkvideo.

 

 

 

 

Backstreet Boys – Everybody (Backstreet`s back)

For er det en video, som får meg til å skrike av Halloween glede, så er det nettopp musikkvideoen til Backstreet boys, for sangen «Everybody (Backstreets back). Jeg kan fortsatt huske første gangen jeg så denne videoen, da den hadde premiere på MTV. Hvordan jeg satt klistret til skjermen i det jeg så den utrolige dance breaken i begynnelsen av denne videoen. For ikke å snakke om den creepy buss sjåføren som forlater guttene på en enda mer creepy slott lignende bygging, som rett og slett er tatt ut ifra et halloween eventyr. Det var noe med denne musikkvideoen, som rett og slett talte til meg, og som gjorde at jeg satt nærmest oppå tv-skjermen hver gang den kom på, for å forsøke å finne ut av hvordan de kunne forvandle Brian til en varulv på den måten. Hvordan ble Aj halvt stål?, Kevin er blå i ansiktet, er Howie virkelig Dracula?, og hvor mye gasbind skulle egentlig til for å dekke en hel Nick Carter?. Dette er bare noen av de mange spørsmålene, jeg siden 1999 har grublet på og fundert over. Den gode tingen er at jeg nå ser mange muligheter til hvordan dette er gjort, og har søkt meg opp på disse lookene flere ganger enn hva jeg liker å innrømme. Så kanskje det er nettopp her min kjærlighet for Halloween, og min fascinasjon for SPFX makeup startet. Thanks boys! <3 

 

 

 

 

Fall Out Boy – A little less sixteen candles, A little more touch me

Next up, på vår lille countdown, finner vi Fall Out Boy sin musikk video for «A little less sixteen candles, a little more touch me». Dette er en av de musikkvideoene som jeg har sett flere ganger enn hva jeg kanskje ønsker å innrømme (yes, MAJOR CRUSH på Pete Wentz. Yes, I said it!). Men det er ikke til å legge skjul på at denne musikkvideoen har et så utrolig bra konsept og minnes nesten om en liten mini film, i måten den er satt sammen på. Fortellingen om Vampyr karakteren som Pete spiller i denne musikk videoen, er en som faller så perfekt inn i den creepy verden av Halloween. For ikke å snakke om den uendelige vampyr mafiaen som spiller opp som fiendene i denne historien. Dette er virkelig en av mine favoritter og er i mine øyne Fall Out Boy´s aller beste.

 

 

 

 

Good Charlotte – Predicable

Den neste videoen på min countdown, er en av mine favoritter ifra mitt favoritt band, Good Charlotte. Deres video for sangen «Predictable», er en som ikke nødvendigvis skriker «Halloween», men som for meg minner meg om nettopp den verden som gjorde at jeg forelsket meg i Halloween. Inspirert av Tim Burton sin magiske verden, har Billy Martin ifra Good Charlotte, illustrert en helt egen by, en egen historie i denne musikk videoen. En som virkelig har inspirert meg, siden aller første gang jeg så denne musikkvideoen. For måten tegninger og skisser kan forvandles inn til noe så mye større enn en pen på papir, er noe som utvilsomt inspirer en jente som er født med blyanten i hånden.

 

 

 

 

All Time Low – Somethings gotta give

Det er ikke til å legge skjul på at jeg har tatt mye inspirasjon ifra zombier, i mine looker til Halloween igjennom årene. For tanken på alle de ulike måtene man kan gjøre en zombie look på, og alle de forskjellige sidene av kreativiteten som kan utfoldes ved å gjøre en zombie look, er noe som alltid har vært så spennende i mine øyne. Så da jeg for noen år siden fikk servert en ny musikkvideo ifra mitt andre favoritt band, All time low, hvor de var…yes, you guessed it, zombier. Var jeg mildt sagt, en liten smule gira. Zombies, hot guys, good music? sign me up!

 

 

 

 

Panic! At The Disco – Emperor`s new clothes

Når man snakker Halloween, kan man ikke la vær av å inkludere Panic! At The Disco (yes, stay tuned), spesielt med videoen for «Emperor`s new clothes». For snakk om utrolig spesial effekter og et konsept som virkelig er så unikt. For de av dere som kanskje ikke vet det, så er denne musikkvideoen den andre i en saga av tre (Say Amen (Saturday night), This is Gospel, Emperors new clothes). Denne sagaen forteller en historie som er klassisk Panic! At The Disco, på sitt beste, og som ikke legger noe tilbake når det gjelder både spesial effekter, blod, gørr og creepy. Jeg anbefaler virkelig og se alle disse tre videoene i rekkefølgen jeg skrev de over. For å få med dere den fulle historien.

 

 

 

 

Twenty One Pilots – My Blood

Neste musikkvideo på denne countdownen er heller kanskje ikke den mest forutsigbare «Halloween» videoen på denne listen, men da en del av den finner sted på en Halloween fest, drar jeg den med inn i nedtellingen. For å være ærlig, så ble jeg bare så utrolig gira for at Halloween var en liten del av den nyeste musikkvideoen til en av mine ultimate favoritter, Twenty One Pilots, at jeg ikke kunne la vær å ta den med. For denne videoen deler en historie som rett og slett er utrolig. Uten tvil verdt en titt <3

 

 

 

 

Blink 182 – I miss you

«We can live like Jack and Sally, if we want». Trengs det virkelig og sies noe mer enn det?!. Denne sangen med Blink 182, har så lenge jeg kan huske, vært en favoritt hos meg. For ikke bare refererer den til min favoritt film, The nightmare before Christmas. Men den er også en tidløs klassiker, ifra et band som snudde min verden på hodet da jeg var 12-13år. Musikkvideoen til «I miss you», er en blanding av creepy spøkelses vibes og gotikkens klassiske stil. Noe som gjør at denne videoen uten tvil, spiller på noen seriøse Halloween tråder, her i gården.

 

 

 

 

My Chemical Romance – Helena

Neste musikk video er for mange definisjonen av «Emo», og er hva man vil kalle en tidløs klassiker i den epoken i livet mitt hvor jeg selv ble kalt «Emo» ifra en tid til en annen. Nemlig «Helena» av My Chemical Romance. Uansett om du ser på denne musikk videoen som en emo parade, eller som en hyllest til den mest spooky tiden på året. Er det ikke til å legge skjul på at denne musikkvideoen forteller en historie som på mange måter kunne vært hentet ut ifra en Halloween fortelling, om den tapte piken med ballett skoene. For meg er denne musikkvideoen en fantastisk representasjon av den skumle stemningen til Halloween, blandet med den fantastiske oppsetningen til en musikal ballett. Kanskje nettopp dette vil være inspirasjon for neste «This is Halloween»?

 

 

 

 

Panic! At The Disco – Its Almost Halloween

Som jeg nevnte tidligere, så er det virkelig umulig og gå igjennom en Halloween countdown, og ikke inkludere Panic! At The Disco. For hvem kan vel glemme denne tidløse klassikeren ifra gutta i Panic!?!. Selv så liker jeg å se på denne videoen som en visuell representasjon av hvordan det er å leve med meg i tiden før Halloween, da jeg jobber med denne serien. For du kan likså godt finne meg i et kostyme, med et gresskar under armen og vampyr tenner i veska, ifra August til November, ropende om at det snart er Halloween. Yes, er det Halloween, så er det Halloween!, am i right?!

«Everybody screeeeeeeeeeeeeeeam, its almost Halloooweeeeeeeeen» 

 

 

 

 

 

The cast of The Nightmare Before Christmas – The Is Halloween

Sist, men ikke minst. Klarte jeg ikke la vær å inkludere denne intro scenen ifra «The Nightmare Before Christmas», som en «Honorable mention» til denne listen. Da dette teknisk sett ikke er en musikk video, men scenen til en film. Men hvordan kan man la vær å inkludere den fantastiske Jack Skellington i en serie som er oppkalt etter nettopp denne sangen. Dette tror jeg er den sangen som uten tvil får meg aller mest i «The Halloween spirit» og er en klar klassikker på spillelisten her i Oktober, da jeg jobber med denne serien for dere ;)
Denne filmen er jo rett og slett utrolig i mine øyne og jeg kan aldri helt få nok av alle mine spooky friends i Halloweentown ;)

 

 


 

 

Jeg håper virkelig dere har koset dere med dagens musikk video countdown, og at dere har kommet i det Halloween spirit sammen med meg og noen av mine musikalske favoritter ;)
Nå tror jeg at jeg skal liste meg frem til sengen og ta meg en liten blund, for å forsøke å få denne kroppen frisk til den store Halloween dagen. Jeg håper dere alle har en fantastisk fin kveld, og at vi sees imorgen for litt mer spooooky Halloween moro ;)

 

Stay warm, friends! <3 

 

 

LATER, PEEPS!

 

 

All my love

CARRIE ♥

 

 

Vi snakkes imorgen, for dag 26 av «This is Halloween», Peeps! <3