Hei alle sammen og velkommen til
dag 30 av «This is Halloween» <3

 

Er det bare meg som er i så utrolig Halloween stemning idag, eller er dette flere av dere der ute som gleder dere like mye over at den store Halloween dagen er imorgen?. Selv så har jeg hatt en ganske så Halloween fylt dag idag, med å lage gresskar lyktene for i år (yes, LYKTENE), samt snekre sammen dagens blogginnlegg sammen med Mamma og Onkel Jan. For dagens blogginnlegg er intet annet enn Onkel sin ide. For noen dager siden sendte Onkel meg en oppskrift han hadde funnet ifra TINE, om en super enkel Oreo kake, som bare inneholdt 4 ingredienser og teknisk sett null baking. Så som dere sikkert skjønner, så var jeg allerede med ifra jeg hørte ordet Oreo. Så da jeg fikk oppskriften i hendene mine, tenkte jeg stille for meg selv, at dette virket jo til å være ganske så rett frem og enkelt, som oppskriften fikk det til å høres ut som. Så med godt mot, kjøpte jeg inn alle de 4 ingrediensene, og tok med meg Mamma ut på kjøkkenet for å forsøke å lage denne kaken. Men, som dere kanskje vet, hvis dere har lest bloggen min en stund. Er at jeg aldri liker å gjøre ting helt som alle andre, så jeg bestemte derfor for å gjøre denne kaken om til små porsjons kaker, som egner seg godt til dessert på Halloween kvelden (eller når som helst, når du føler for noe godt).

Vi fulgte den samme oppskriften, men delte det opp i glass i stedet, for å servere det i litt mindre porsjoner, enn hva det opprinnelig er i oppskriften. For det fine med nettopp denne kaken, er at mulighetene er uendelige. Glutenfri? Ikke noe problem, bare erstatt Oreo med glutenfrie Oreo og smeltet glutenfri sjokolade i kremen. Laktosefri? erstatt sjokolade sausen med smeltet laktosefri sjokolade, laktosefri kremfløte, og laktosefrie Oreo, eller hvem type kjeks dere selv ønsker. Her er mulighetene så mange, så dette er en kake som de aller fleste vil kunne ha glede av.

 

Selv, så kommer jeg til å skrive oppskrift og fremgangsmåten vi gjorde, i dette blogginnlegget, men hvis dere ønsker å se den opprinnelige oppskriften, samt video av hvordan dere gjør dette, så finner dere den her :)

https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/skummel-sjokolade-trifle

 

 

 

Her er hva dere vil trenge (Til ca 6-8 porsjoner): 

 

300g Oreo kjeks 
50g Meieri smør 
9dl Kremfløte 
Ferdig sjokolade saus 

 

Ekstra
Sprøytepose 
Tannpirker/tregrillspyd

 

Start ved å knuse opp ca 300g Oreo kjeks i en bolle, tilsett så ca 50g smeltet meieri smør, og rør godt sammen. Pisk så opp kremfløten til en luftig krem, og del denne opp to boller, hvor dere blander inn ca 2dl ferdig sjokolade saus i den ene bollen med krem, for å lage sjokoladekremen til denne kaken. Fyll så to sprøyte poser med de to kremene. Dette er ikke noe dere trenger å gjøre, men det gjør det utrolig mye lettere og fylle glassene på en fin og stilren måte, enn ved å bare bruke en skje. Så jeg anbefaler dere og kjøre i gang med sprøyte poser på denne her. Når vi har kommet så langt, så er vi klare til å sette sammen kaken vår. Start først ved å legge et passe tykt lag med Oreo kjeks blandingen i bunnen av glasset, sprøyt så på et lag med sjokoladekrem, før dere bygger dere videre oppover til toppen, som er et lag med vanlig krem. For å få et best mulig resultat, så lønner det seg og jevne ut laget med krem på toppen til en flat overflate. Hvis ikke dere har verktøy til dette (slik jeg er heldig med at Mamma har), så kan dere bruke en slikkepott. Det eneste punktet som gjenstår da, er å lage edderkopp spinn mønsteret på toppen av kakene våre. Dette gjør dere enkelt ved å ta den ferdige sjokolade sausen og lage et snurr mønster, før dere bruker en tannpirker eller et tregrillspyd, til å dra linjer ut ifra midten, for å lage mønsteret til edderkoppspinnet. Sett så kakene inn i kjøleskapet i ca en halvtime, for å få den til å virkelig sette seg, og dere er klare til å servere en Halloween dessert, som uten tvil kommer til å bli den store «snakkisen» rundt bordet ;)

 

 

 

 

Jeg er så ufattelig heldig, som har et så utrolig bra team rundt meg, som alltid holder et øye ute for nye og morsomme ting for meg til å teste ut. For det er ikke alltid det trenger å være det største, dyreste eller mest sjokkerende. Noen ganger, så trenger du bare noen som tenker på deg. Jeg er så stolt over at den siste oppskriften jeg deler med dere i årets «This is Halloween», er en som Onkel har valgt ut, og at det er en ifra Tine. Et bedrift som spiller en helt spesiell rolle i min families historie. Vet dere, noen ganger, så trenger man bare å gå tilbake til sine røtter, for å finne ut nettopp hvor veien videre går ;)

 

Tusen tusen takk til Onkel Jan og Mamma, for all den gode hjelpen til dette blogginnlegget, og ikke minst Tine, for en utrolig morsom oppskrift, som uten tvil kommer til å bli brukt flere ganger her hos Team YourCarrie. Nå kan jeg høre at sjokoladesausen roper imot meg, så da gjenstår det vel bare for meg å si, tusen tusen takk for at dere sjekket ut dagens Halloween inspirerte blogginnlegg. Jeg håper jeg ser dere her igjen imorgen, for siste dag av «This is Halloween» for i år (eller….teknisk sett, nest siste) <3

Ønsker dere alle en kjempe fin kveld, der ute ;) 

 

LATER, PEEPS! 

 

All my love

CARRIE ♥

 

 

Vi snakkes imorgen for dag 31 av «This is Halloween» <3